Kerst in het stadion

Daar waar de Engelse clubs een traditie hebben van vele feesten in het stadion in de aanloop naar kerst, ook onze oosterburen hebben mooie kersttradities met het stadion als middelpunt. De meest bijzondere is waarschijnlijk wel de traditie van 1. FC Union Berlin.

Dit jaar zongen namelijk 27.500 fans, in het stadion, met elkaar kerstliedjes. Een traditie die men is gestart in 2003 en inmiddels is uitgegroeid tot een schitterende kersttraditie. Onder begeleiding van een klein orkest en een koor vanuit de lokale middelbare school zingt men een aantal kerstliedjes samen.

http://www.youtube.com/watch?v=D33Tg6XXq_A

1. FC Union Berlin kent een bewogen geschiedenis, van spelen in de hoogste klasse in de DDR tijd tot het spelen in de 4e klasse, de Oberliga. De economische crisis is de laatste grote storm geweest waarin ze alle zeilen bij moesten zetten om te overleven. Financiële problemen, een verouderd stadion en spelend in de 3. Bundesliga. De club heeft zich op een unieke manier uit de crisis kunnen knokken. De verbouwing van het stadion is juist in deze tijd in gang gezet en op een zeer originele manier. Een team van 6 professionele bouwers heeft leiding gegeven aan een grote groep supporters die in hun vrije tijd of tussen de colleges door hebben meegeholpen aan het verbouwen van het stadion. Op deze manier heeft men het stadion kunnen redden en is men gaan bouwen aan de toekomst. Inmiddels speelt de club in de 2. Bundesliga.