Overstap naar E-ticketing?

FC Utrecht heeft besloten om over te stappen naar e-ticketing. Een logische stap, zeker omdat deze techniek al enige tijd beschikbaar is en wordt gebruikt door vele andere clubs. Een van de voordelen is dat supporters tot vlak voor de wedstrijd een kaartje kunnen kopen en dat thuis uitprinten, terwijl nu bijvoorbeeld de kaartverkoop via ticketbox vaak een paar dagen voor de wedstrijd stopt. Of dat je in de rij moet staan bij het stadion.

Voordelen van E-ticketing:

  • Eerder digitaal starten met verkoop
  • Registratie is verplicht inclusief betaalwijze
  • Inzicht in de verkoop voor de wedstrijd
  • Directe inkomsten en compleet transparant
  • Minder handeling en kosten aan de clubzijde

Om E-ticketing via het huidige ticketing systeem compleet in te voeren is een werkend toegangsauthorisatie systeem op alle ingangen nodig met de juiste scanapparatuur. Dit kan met toegangspoortjes of handscanners.

Verdwijnen hiermee de traditionele tickets?

Een traditioneel ticket heeft zeker nog een functie. Wellicht niet meer om toegang te krijgen tot het stadion, maar in veel gevallen wel als aandenken aan een wedstrijd. Wie verzamelt er immers geen tickets? Daarom zeker nog aan te raden om de overstap zo te maken dat de traditionele tickets beschikbaar blijven. Dit biedt uiteraard kansen voor de club om de traditionele tickets in te zetten als premium product.